Det “tok-kaos” vi skapar i våra liv

Idag blir det ett personligt inlägg, mina tankar om livet, den tokstressade värld vi lever i och hur det påverkar.

I mitt yrkesliv arbetar jag med balansering av hormoner och helhetshälsa. Tack och lov har jag även utbildning i beteendevetande, kommunikation – coaching och NLP. Det gör att jag kan lägga till ännu en pusselbit när jag har möte med mina klienter. Det är gripande livshistorier jag får höra och som terapeut vill man så gärna hjälpa människor till bättre balans och hälsa. I de flesta möten försöker jag ställa frågan: Vad tycker du är roligt ? Hur ofta får du den frågan från din omgivning. Vadå roligt…jag hinner inte “ha roligt”, jag måste hinna med …. och så kommer alla skäl till varför man aldrig stannar upp och funderar över den här frågan. 

Det är så påtagligt viktigt att du har någonting roligt att se fram emot, för att behålla energin till allt annat du “måste” göra för att få vardagen att fungera. Det behöver inte vara dyrt eller stort, det kan räcka med att boka en fika på stan med en kär vän senare i veckan. Om du anar hur mycket måsten jag har bockat av i mitt liv, som bara bryter ner och skapar stress, skenande tankar och oro. Jag borde nästan ha diplom på väggen i den kompetensen.

Just när jag skriver det här inlägget, så är det lätt kaotiskt i mitt liv. Arbetet väntar i drivor, klienter behöver besked i olika ärenden och svärfar har blivit mycket allvarligt akut sjuk så min man behövde åka iväg 50 mil norrut för att träffa honom. Men det händer också något fantastiskt till helgen. Min äldsta son gifter sig med sin sambo på ett vackert slott söder om Stockholm. Det blir fest från fredag till söndag och alla gäster bor kvar. I många månader har jag kunnat planera och längta. Fundera över vilken klänning jag ska ha på mig, vad talet till honom ska innehålla, hjälpt övriga i familjen med val av kläder, försökt avlasta brudparet så mycket praktiskt som möjligt etc. Det är fantastiskt att få längta till en hel helg i kärlekens tecken – och mitt i mörka november dessutom.

Så jag väljer att njuta av min längtan till helgen. När stress i arbetet och oro för farfar kommer över mig så lägger jag nu det åt sidan och låter hjärnan glädja sig istället. Jag hoppas att även du kan hitta glädje – i stort eller smått – att längta till så att själen får sitt.