Ingen julgran, e du galen…!?

Julgran2013Barnen är rätt stora nu; 26, 20 och 14. Försökte lite försiktigt att förhandla bort julgranen i år. Är det någon som egentligen är intresserad av den där plastgranen ännu ett år ? Har verkligen ingen lust att betala runt 500:- för att ta in ett äkta träd i vardagsrummet som ska vattnas hela tiden. Minstingen – som numera snart är i jämnhöjd med mina 175 cm – undrade om jag blivit galen. -Du kan väl inte ta bort julgranen !? Bara för att vi inte är små längre. Så igårkväll packade jag en smula motvilligt upp den ur sin plastsäck och klämde ner den i julgransfoten. Sen fick min dotter göra som hon ville. Och visst blev det ganska fint. Men för övrigt kan jag faktiskt inte känna så mycket julstämning. Det är nog tyvärr vårt gråa väder. Eller börjar jag bli gammal….:-) Hörde av en kollega häromdagen att deras stora barn t o m vill ha tomte fortfarande, trots att alla passerat 20. Lite sött är det ändå. Att traditioner är så viktiga. Hur reagerar de stora barnen i din familj nuförtiden?